Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/zesttraining.nl/httpdocs/wp-content/themes/Vela/admin/redux-framework/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 358 Team events I Maatwerk | Zest

Team events I Maatwerk

  • Team events I Maatwerk

Team events I Maatwerk

“Alone we are smart, together we are brilliant”

– Steven Anderson

Mensen hebben de behoefte ergens bij te horen en teams kunnen voorzien in die behoefte. Maar wanneer werken mensen goed samen? Als de resultaten worden behaald? Als iedereen gelukkig is? Hoe weet je of er niet meer uit te halen is?

Het team is succesvoller als er sprake is van samenhang en synergie. Ik heb meer over voor iemand met wie ik me sterk verbonden voel. En we voelen ons meer verbonden met iemand als we hem als persoon beter kennen. Ik werk in teams met een aantal teamconcepten:

Systemisch werken I opstellingen

Ik kijk naar teams door de systemische bril. Een team is als een organisme, als er iets in het systeem verandert heeft dat invloed op het hele organisme. In een opstelling maken we visueel hoe de samenhang en verbinding is in het team en wordt duidelijk hoe teamleden zich tot elkaar verhouden.  Ook laat een opstelling welke plek het team inneemt in de organisatie en richting klanten en wat er nodig is om meer gezien te worden en invloed te hebben.

Teamontwikkeling model  van Lencioni

De basis van dit model is vertrouwen. Als er geen vertrouwen is, zullen mensen zich niet uitspreken, als ze zich niet durven uitspreken, voelen ze zich niet volledig gecommitteerd, en als ze zich niet gecomitteerd voelen, nemen ze geen verantwoordelijkheid voor het halen van het teamresultaat. Met behulp van een scan wordt duidelijk in welke fase van ontwikkeling het team zich bevindt. Dit is de basis voor verdere teamontwikkeling.

Team aan Tafel I in dialoog over team thema’s

In een ontspannen sfeer samen koken, en een goed gesprek voeren. Aan tafel wordt het team uitgenodigd om na te denken over gemeenschappelijke thema’s in het werk. Om te leren van de zienswijzen van anderen en zo synergie te bereiken. Het gesprek gaat volgens een aantal duidelijke regels die het proces versnellen. Teams ervaren het verschil tussen een discussie en een dialoog en nemen deze ervaring mee naar de organisatie.

Communicatiestijlen I overbruggen van verschillen 

Met behulp van een 360 graden feedback krijgt ieder teamlid inzicht in zijn eigen stijl van communiceren en het effect daarvan op anderen. De teamleden vullen de scan over elkaar in. In een bijeenkomst komen overeenkomsten en verschillen naar boven. Er ontstaat meer begrip en men leert om beter aan te sluiten bij de stijl van de ander.

Duur, aanpak en kosten van de teamtrainingen is maatwerk  I  Alleen in company

 

 

Meer informatie